BSO – Open-Up!|Fun-Kidz

Onze vaste partner in het organiseren van deze buitenschoolse en tussen schoolse opvang is Open-Up! |Fun-Kidz. Zij zijn gehuisvest in het gebouw van de school. Hun belangrijkste uitgangspunten zijn: sport, cultuur en ont’moeten.

Sport

Lopen, rennen, fietsen, stoeien, klimmen, tikkertje, verstoppertje, samenwerken, vrienden maken; lekker buitenspelen en bewegen is voor kinderen een hele natuurlijke bezigheid. Zo kunnen ze hun energie kwijt en ontwikkelen ze hun motoriek. En niet onbelangrijk… bewegen is gezond, want je krijgt er conditie van, je spieren en botten worden er sterker van en je wordt minder snel te dik. Ook natuurbeleving en nog veel meer, kom je snel en geheel vrijblijvend een kijkje nemen. De Sport BSO reikt je talloze tips aan hoe je bewegen op een leuke en eenvoudige manier kunt toepassen in uw dagelijkse bezigheden.

Net als op de ‘gewone’ BSO, is er ook een ruimte om wat te drinken én even bij te komen van school. De leiding bestaat uit gediplomeerde pedagogisch (sport)medewerkers en activiteitenbegeleiders die elke dag een afwisselend programma samenstellen. Daarbij wordt natuurlijk ook rekening gehouden met de voorkeur van de kinderen; hun suggesties nemen we op in het programma.

Cultuur

We willen de kinderen naast de kennisgebieden ook een aanbod doen op het gebied van dans, muziek, beeldende vorming en erfgoed. We willen de kinderen kennis laten maken met de cultuurwijk Belcrum, musea, workshops en het bijwonen van bijvoorbeeld een echte voorstelling.

Wij vinden het belangrijk dat de BSO kinderen van de school in hun schoolcarrière met diverse gebieden van cultuur in aanraking komen, dus zal er naast het aanbod bij de bestaande onderwerpen op school ook ieder schooljaar op de Cultuur BSO een specifiek cultuurproject gemaakt worden voor de groepen.

We richten ons zoveel mogelijk op de mogelijkheden op school en in de wijk Belcrum, maar ook in de verdere omgeving van Breda zijn er mogelijkheden waarvan we gebruik kunnen maken, bijvoorbeeld voor erfgoed een bezoek aan de molen in Terheijden / Spinola-schans of naar het museum in Breda.

Bij Open-up!|Fun-Kidz werken we met gecertificeerde cultuurcoördinatoren.

Ont’moeten

Door het rijke aanbod van activiteiten, toegespitst op leeftijd en belangstelling van uw kind, is bij ons veel ruimte om de wereld te ontdekken. Spelen en ontspannen gaan daarbij hand in hand.

Voor ieder kind na school een moment van rust, met een luisterend oor van de pedagogisch medewerkers. Daarna gaan de kinderen binnen of buiten spelen en vinden er diverse activiteiten en workshops plaats.

Kinderen hebben hierbij zelf inspraak, en leren zo spelenderwijs dat ze invloed hebben in alles wat ze aangaat. Onze pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat kinderen altijd een leuk tijdverdrijf vinden: of ze nu liever een activiteit willen doen of juist even tot rust willen komen met een boek of wat knutselwerk.

Jong en oud: De jongste kinderen uit de groepen 1 t/m hebben behoefte aan een rustige en veilige plek waar ze lekker kunnen ontspannen, spelen en bijkomen van de schooldag. Kinderen vanaf groep 4 hebben juist behoefte aan activiteiten die meer bij hun leeftijd passen.

Ontmoeten doet bewegen.

Naast BSO bieden zij ook weerbaarheidstrainingen aan op school of 10 naschoolse lessen. Verder organiseren zij kinder(survival)feestjes en nog veel meer… Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website: www.bsofunkidz.nl.

 

Andere  partijen met betrekking tot de buitenschoolse opvang zijn onder andere:

 

Dansen,  slijm maken, hutten bouwen, voetballen op de buitenspeelplaats of gewoon even rustig lezen, bij voor- en naschoolse opvang Tompouce kiezen kinderen zelf wat ze willen doen. Samen met de kinderen organiseren we vaak activiteiten zoals bakken, timmeren en tuinieren. Ook gaan we regelmatig gezellig naar het park of de speeltuin.

Er wordt op maandag en donderdag een sportactiviteit aangeboden voor de kinderen die daar op die dag behoefte aan hebben. Ook wordt er naar wens een warme maaltijd aangeboden rond 17.15 en kunnen we het vervoer naar zwemles verzorgen.

Bij Tompouce voel je je snel thuis en zijn er altijd vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen!