BVL-label

Verkeersveiligheid – BVL (BrabantsVerkeersveiligheidsLabel)

Verkeerseducatie

Op KBS De Spoorzoeker zijn we sinds juli 2007 trots bezitter van het BVL-label (https://www.bvlbrabant.nl/ ). Dit houdt in dat we jaarlijks, structureel in elke jaargroep aandacht besteden aan verkeer en verkeersveiligheid. Dit doen we door verkeerslessen te geven in de klas. We gebruiken hiervoor op De Spoorzoeker de methodes van Veilig Verkeer Nederland. In de groepen 1-2-3 is dat ‘Rondje Verkeer’, voor groep 4 ‘Stap Vooruit’, de groepen 5-6 werken met ‘Op voeten en fietsen’ en in 7-8 ‘De jeugdverkeerskrant’.

Hiernaast organiseren we allerlei activiteiten buiten de klas en doen we mee aan acties van de gemeente Breda, zoals Groene Voetstappen en het zichtbaarheidsproject. Deze worden door de verkeerscommissie, bestaande uit leraren en ouders, georganiseerd. In onze wekelijke nieuwsbrief besteden we regelmatig aandacht aan het thema verkeer, zodat ook ouders op de hoogte blijven.

Groep 1-2           Verkeersproject of Streetwise Toet toet

Groep 3-4           Frankel doet het verkeer of Streetwise Klik en Blik

Groep 5-6           Skateclinic of Streetwise Hallo Auto

Groep 7               Dode Hoek project of Streetwise Trapvaardig

Groep 8               Theoretisch en praktisch verkeersexamen Streetwise Trapvaardig

Te voet of met de fiets naar school
Kom zo veel mogelijk te voet naar school. Kinderen die op de fiets komen, kunnen hun fiets aan de voorkant van de school binnen de aangegeven vakken neerzetten. Het stallen van de fietsen gebeurt op eigen risico. Niemand mag bij de fietsen spelen of aan andere fietsen komen. Op het schoolplein mag niet gefietst worden. Dit in verband met de veiligheid. Als het toch noodzakelijk is de auto te gebruiken, parkeer in ieder geval de auto op de parkeerplaatsen van het Pastoor Pottersplein, zodat de ingangen van de school voor de kinderen overzichtelijk en daardoor veilig zijn.